We gaan stoppen

We gaan stoppen

Lieve Rauw Brouwers Fans,

Jullie hebben al een tijdje geen nieuws meer mogen ontvangen rondom de stappen die we aan het zetten waren voor de crowdfunding. Dat had helaas ook een reden. We hebben namelijk besloten te stoppen als brouwerij.

Het voelt als een mix tussen teleurstelling en realisme dat we gaan stoppen. De markt waarin we opereren is de afgelopen jaren sterk verzadigd geraakt, wat heeft geleid tot krappe marges en een verhoogd risico bij de plannen die we hadden. We wisten dat het huidige scenario als huurbrouwer en het laten brouwen bij andere brouwerijen niet winstgevend genoeg zou worden en dat de mogelijke scenario’s altijd al waren: óf stoppen, óf investering ophalen en eigen ketels met eigen proeflokaal. We hebben met veel enthousiasme alles uitgezocht van ketels tot vergunningen. Een businessplan, investeringsplan, liquiditeitsplan en marketingplannen gemaakt, banen opgezegd en een crowdfunding stond al in de kinderschoenen. Na zorgvuldige en uitgebreide afweging hebben we echter besloten dat ook dat dit scenario onvoldoende oplevert en het niet langer haalbaar is om onze activiteiten voort te zetten.

Op 9 september hebben we nog een Bierfestival op onze eigen locatie gepland staan en dit evenement krijgt nu een extra lading met dit nieuws. Het zal dus symbolisch ook het afscheid zijn van Rauw Brouwers. Dus mocht je nog geen kaartje hebben gekocht, koop er een via onderstaande link.

We laten jullie graag weten dat jullie nog steeds onze bieren kunnen kopen zolang de voorraad strekt. Sla je favorieten in, koop nog een mixpack en geniet van de unieke smaken die Rauw Brouwers heeft gekenmerkt.

Rauw Brouwers is voor ons een prachtige reis geweest. We kijken met veel trots terug op de mooie jaren. We begonnen als thuisbrouwer, maar zijn gaandeweg toch behoorlijk groot geworden en hebben meerdere prijzen gewonnen. Ook persoonlijk was het een enorme leerschool: pionieren met dingen die we nog nooit hadden gedaan in het runnen van een bedrijf en neerzetten van een merk en dat alles gepaard met onze bekende dosis humor en lol op o.a. festivals. Ondanks alles kunnen we helaas niet ontkomen aan de zakelijke realiteit.

We sluiten onze brouwerij, maar blijven altijd gepassioneerde bierliefhebbers en hopen jullie te zien op 9 september om samen het glas te heffen.

Rouw, uhh ik bedoel...

Rauw Brouwers
Hein, Jeroen en Timo
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.